De 6 största bilhändelserna!

6 största bilshowerna

Överallt finns det bilentusiaster som älskar bilar, vi älskar våra bilar till den milda grad att en värld utan bilar känns trist och mörk. Så det är förstås så att få träffa våra bilbröder på olika platser och se deras bilar och visa sin bil, är verkligen ett sant nöje. Det är verkligen några trevliga höjdpunkter som vi bjuder på i den här artikeln.

Det finns så otroligt mycket att berätta om alla fantastiska bilar som finns, när man tänker på det har ju många bilar sin egna historia som man kan få ta del utav. Undersök de nyaste bilarna och återupptäck de äldre dyrgriparna. Många gånger får du också chansen att provköra din drömbil.

Bland våra alternativ kommer du som älskar bilar, motorer och motorolja hitta något som passar just för dig.

1.CLASSIC MOTOR SHOW

Detta är en stor klassisk bilutställning, med fler än 2000 bilar, 300 motorcyklar och alla är klassiker. Utställningen hittar du i Birgmingham i Storbrittanien. Du får chansen att se på när de live restaurerar bilar på en stor scen, dessutom kan du buda på din drömbil på auktion.

2. FRANKFURT MOTOR SHOW

För dig som gillar att se nya bilar och ny design bör åka till Frankfurt Motor Show. Denna hålls varannat år och alternerar med Paris Motor Show. Här får du massor av godbitar och den nyaste tekniken och senaste bilkoncepten.

3. GENEVA MOTOR SHOW

En av de mest anrika av motorfestivaler och en av de största bilshowerna i Europa. Geneva Motor Show startades redan 1905 och har förstås vuxit med åren. Här får du ta del av ny teknik och senaste konceptbilarna, om du är nyfiken på vem som vinner Årets bil, då är detta motorutställningen för dig.

4. GOODWOOD FESTIVAL OF SPEED

På Goodwood Estate i Chichester så finns en oerhört populär bilutställning. De kallar den för “Speed of Speed”, för den inriktar sig på motorsport. Från klassika racerbilar till de allra senaste F1-modellerna. Här finns den kända Hill Climb.

5. LONDON MOTOR SHOW

Nu är den tillbaka, Englands största bilutställning. På ExCel i London så visas mer än 150 helt nya bilar, dessutom har du möjligheten att testa de nyaste modellerna. Man kan träffa legendarer inom motorvärlden och ta del av ny teknik. De allra största märken kommer att närvara, du hittar en massa klassiska bilar och historiska fordon.

5. FORMULA 1 BRITISH GRAND PRIX

För alla Formel 1-älskare så är denna bilutställning den allra största och viktigaste för året. Förutom att man kan uppleva världens coolaste racing, med de bästa formula-1 bilarna och de vassaste förarna i världen, så kan man boka en Pit Walk och vara i närheten av bilarna i depåerna, riktigt coolt.

6. LE MANS 24 HOUR RACE

Le Mans, bara namnet gör att man får ståpäls. Är en av motorsportens allra kändaste biltävlingar. Den är framförallt en tävling i uthållighet, strategi och smartness. Det börjar klockan 15 på lördagen och avslutas samma tid på söndagen. Detta är verkligen något att bocka av på sin bucket list.

Lycka till med ditt bilår!